Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 november 10.24, Övrigt, Vingåker

Förföljande av stulen bil.

06.49 Polisen kontaktades om inbrott på ett av kommunens serviceboenden i Finspång. Någon skulle bland annat ha stulit en bilnyckel. Bilen fanns inte kvar. Polisen såg till att efterlysa den som stulen.

07.53 Polis på plats för teknisk undersökning och förhör.

08.33 Polisen fick information om att det gick att se bilens position via gps, och att den fanns i Vingåker. Polisen skickade flera patruller mot adressen.

09.22 En polispatrull fick syn på den stulna bilen på Storgatan i centrala Vingåker. Föraren stannade inte på polisens uppmaning och det blev ett förföljande. Polispatruller anslöt från flera platser. Föraren körde genom Vingåker och söderut på länsväg 560 och sedan länsväg 1175. Polisen följde efter.

09.33 Patrullen som följde efter närmast rapporterade att förföljandet var över, vid Skedevi kyrka, i norra delen av Finspångs kommun. Bilen hade hamnat på taket i diket efter en kollision med polisbilen. Två män satt i den flyende bilen, ingen av dem skadades nämnvärt, men föraren fördes med ambulans till sjukhus för kontroll. Både den stulna bilen och en polisbil behövde bärgas därifrån.

Polisen arbetar nu med att reda ut vad som har hänt och vilka brottsrubriceringar som blir aktuella. Båda männen greps, de är i 40- respektive 55-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen