Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 oktober 20:20

01 oktober 16.12, Trafikbrott, Norrköping

Man misstänkt för brott efter förföljande.

15.19 En trafikpolispatrull meddelade regionledningscentralen att de försökte stoppa en bil mellan Svärtinge och Eriksbergsrondellen, i riktning mot Norrköping. Föraren hörsammade inte polisens uppmaning att stanna.

Förföljandet började med att trafikpoliser som körde en civil bil blev omkörda av bilisten på riksväg 51 i höjd med Svärtinge. Bilistens hastighet uppmättes till cirka 170 km/h på 100-vägen. Färden gick vidare mot Ingelstad, Ståthögavägen och Hamnbron i Norrköping, där det tog stopp på grund av tät trafik. Inga personskador har rapporterats men flera fordon på Hamnbron fick skador.

Mannen är misstänkt för flera trafikbrott, bland annat drograttfylleri. Han togs med för provtagning. Fler brottsrubriceringar lär tillkomma. Mannen är i 20-årsåldern.

20.15 Mannen är misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott, hastighetsöverträdelse.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen