Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 11 oktober 08:53

11 oktober 06.11, Räddningsinsats, Katrineholm

Befarad suicidrisk i Katrineholm.

05.28 polisen får samtal till regionledningscentralen om att en person befaras ha för avsikt att skada sig själv i ett bostadshus på Bergsgatan i centrala Katrineholm.

05.41 polisen är framme på platsen och börjar arbeta för att bilda sig en uppfattning om läget.

05.48 ambulans, räddningstjänst kallas till platsen. Även polisförhandlare kallas till platsen för att om möjligt etablera en kontakt med den suicidale och få denne att tänka om.

08.50 den allvarliga situationen har nu löst sig. Polisen har tagit kontroll över den suicidale personen och hjälper hen till sjukvården på frivillig basis. Insatsen avvecklas. Det finns ingen misstanke om något brott i samband med händelsen och det har enligt polisens bedömning aldrig varit någon fara för utomstående.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen