Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 oktober 03.32, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning natt

Med undantag från nedan redovisade händelse har det varit en relativt lugn natt med endast 75 inkommande ärende till lednigscentralen. De flesta ärenden har varit av rutin karaktär. åtta personer har frihetsberövats med anledning av fylleri och ordningsstörningar och två personer har gripits misstänkta för brott. 

Klockan 22.03 inkom samtal till Polisens Regionsledningscentral gällande skottlossning i de centrala delarna av Eskilstuna. Första polispatrull på plats anträffade en man i 30 års åldern som var skjuten och träffad av minst en kula. Sannolikt har kulan avlossats från ett handeldvapen. Skadeläget är allvarligt dock ej livshotande. Målsägande som är i 30 års åldern fördes med ambulans till sjukhus där han opererades akut. Rättsläget är f.n. försök till mord. Två personer är i nuläget misstänkta för brottet och dessa är gripna. Åklagaren har ännu inte bedömt om de ska anhållas eller ej. En av de gripna personerna är i 30 årsåldern och den andra personen är i 25 års åldern.  Just nu är platsen där offret anträffades avspärrad i avvaktan på att den tekniska undersökningen har slutförts. Förhör med vittnen har hållits och hålls pågående.

Mikael Ehne// VB

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen