Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

14 oktober 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

19.04 Kungälv, förgripelse mot tjänsteman.
En ensam väktare hotas på Nordmannatorget av flera unga personer. De försöker ta sig in i den bil som väktaren använder för sin rondering. I samband med detta körs en person på då väktaren försöker ta sig från platsen. Ingen har gett sig till känna då en patrull varit på platsen. Ingen har uppsökt sjukhus vad som framkommit hittills.

22.50 Uddevalla, personrån.
En person blir rånad på sin halskedja av två för honom okända personer. De skulle hotat honom med en kniv i samband med rånet. Rånet ägde rum i en gångtunnel på Dalaberg.

22.58 Göteborg, grov vårdslöshet i trafik.
En patrull försöker stanna och kontrollera en bil på Sommarvädersgatan men den vill inte under några omständigheter bli kontrollerad. Man beslutar om att "spikmatta" kan användas. I Tuve lyckas man slänga ut "spikmattan" och bilens däck punkteras vilket gör att de två personerna i bilen försöker springa från platsen. Föraren av bilen kan gripas på platsen medan en hundpatrull fick spåra upp den andra personen efter några minuter. Föraren misstänks för drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Passageraren var till en början bara misstänkt för narkotikabrott eget bruk samt innehav Vid provtagningen fann patrullen ammunition på honom som togs i beslag varför även misstanke om vapenbrott tillkommer.

00.51 Göteborg, personrån.
En man blir frånryckt sin halskedja inne på Mc Donalds på Kungsportsavenyn. Gärningsmannen slog anmälaren med en stol för att sedan komma åt halskedjan. Rånaren avviker sedan från platsen men allt finns upptaget på film som kommer att bifogas i utredningen, ingen gripen i nuläget.

02.50 Mölndal, grov skadegörelse genom brand.
På Granitvägen har en bil börjat brinna varför räddningstjänst samt polis larmas till platsen. Branden släcks och i nuläget är det oklart hur den startat men finns misstanke om att den kan vara anlagd.

04.59 Göteborg, personrån.
En Taxichaufför har gripit en person som rånat en annan person på sin mobiltelefon. Patrull kommer till platsen som skall vara i nära anslutning till Kungstorget. Personen får följa med till polisstationen för vidare utredning och anmälaren hjälps hem till sin bostad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen