Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 oktober 05.50, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av kvällen och nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

23.59 Göteborg, bilbrand
Räddningstjänst och polis larmas till Lantvärnsgatan där det brinner i en skåpbil. Troligtvis är branden anlagd och därför skriver polisen en anmälan om skadegörelse genom brand.

00.25 Töreboda, försök till grovt våld mot tjänsteman m.m.
I Älgarås försöker en polispatrull att stoppa en bilist. Förare är för patrullen en känd körkortslös man. Han vägrar först att stanna så det blir ett förföljande. Till slut stannar han bilen och polispatrullen stannar en bit bakom. Då backar han i full fart in i polisbilens front så att airbags löser ut. Polisbilen går därefter inte att köra och den misstänkte kan åka från platsen. Inga personskador på poliserna. Föraren har ännu inte hittats men kommer att hämtas in till förhör. En förundersökning om försök till grovt våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

02.15 Mölndal, rattfylleri
På Lunnagårdsgatan stoppas en bilist för kontroll. Förare är en man i 20-årsåldern som blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han tas med för provtagning och rapporteras för rattfylleri.

03.19 Uddevalla, narkotikabrott
På Packhusgatan kontrolleras en man i 25-årsåldern av polisen. På honom hittas en mindre mängd narkotika som tas i beslag. Han rapporteras för innehav av narkotika.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen