Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 oktober 10.43, Trafikolycka, vilt, Östersund

Bilist körde på rådjur.

Polisen får samtal från en kvinna vars man uppmärksammat hur en bil kör på ett rådjur på E14 mellan trafikplats Odenskog och Rannåsen.

Rådjuret dog i olyckan och blev liggande intill vägen. Den påkörande bilen ska ha lämnat platsen, men har ännu inte anmält olyckan till polisen.

Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. Du måste göra en anmälan till polisen även om djuret du sammanstött med inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

En eftersöksjägare är kontaktad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen