Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 oktober 08:37

17 oktober 07.51, Trafikolycka, vilt, Södermanlands län

Flertal viltolyckor i länet under morgonen.

Polisen har under morgonen fått ett flertal samtal om viltolyckor i Södermanlands län under morgonen. Inga personskador har rapporterats. Eftersöksjägare har kallats ut för att söka efter de skadade djuren.

05.52 Riksväg 56, Bie, Katrineholm. Vildsvin, skadat.
05.58 Länsväg 218, Vagnhärad, Trosa. Rådjur som dog.
06.09 Länsväg 662, Årdala, Flen. Rådjur, skadat.
06.14 Länsväg 656, Forssa, Flen. Rådjur, ett skadat och ett som dog.
06.29 Länsväg 214, Julita, Katrineholm. Rådjur, skadat.
06.43 Björkvik samhälle, nära kyrkan. Rådjur som dog.
06.50 Länsväg 218, Vagnhärad, Trosa. Rådjur som dog.

Nu under hösten sker flest viltolyckor, när djurens rörelser vid gryning och skymning sammanfaller med den tid på dygnet som vi människor åker till jobb och skola. Det är viktigt att komma ihåg att man ska ringa 112 vid en viltolycka, så snart det är möjligt och säkert.

Enligt § 26 i Jaktlagen och § 40 i Jaktförordningen måste en sammanstötning mellan motorfordon och björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn rapporteras till polisen även om djuret inte är synbarligen skadat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen