Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 oktober 05.00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Måndag-tisdag natt, 1-2/10. Polisregion Öst.

Natten mot tisdag den 2/10 har varit lugn i region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat totalt 116 händelserapporter mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har handlat om rena rutinärenden som kontroller av fordon och/eller personer som initierats av polispatruller runt om i regionen.

En person har gripits i regionen under natten, se nedan.

Två personer har omhändertagits med anledning av allt för hög berusningsgrad eller ordningsstörande beteende och sammanlagt sju personer har medtagits för kroppsbesiktning med anledning av misstanke om att de varit påverkade av någon form av narkotika eller för att de kört berusade/påverkade.

NOTERBART:

Vid 01:40-tiden inkom samtal från en anmälare gällande framförandet av en personbil som anmälaren av någon anledning reagerat på, bilen fanns då i anslutning till en bensinstation i Nyköping. Vid kontroll visade det sig att bilen var anmäld och efterlyst som tillgripen. Anmälaren kunde följa efter aktuell bil i riktning mot Oxelösund tills dess att en polispatrull kom ifatt och kunde stoppa den. I bilen färdades fem personer, två män i 23- och 30-årsåldern och tre yngre kvinnor/flickor i 15-18-årsåldern. Samtliga visade tecken på narkotikapåverkan. Föraren av bilen (den 23-åriga mannen) greps och är förutom drograttfylleri och ringa narkotikabrott även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel samt grov olovlig körning. De två flickor som är minderåriga lämnades över till sina vårdnadshavare.  

I övrigt finns inga större händelser eller ärenden av någon allvarligare art att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen