Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 oktober 07.30, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av händelser under natten

Kl 22:00-07:00

Kl 22:21 Prästbordet, Skellefteå

Samtal till polisen gällande en vinglig färd. Några minuter senare kan en polispatrull stoppa bilisten för kontroll. Föraren, en man, får blåsa i polisens sållningsinstrument och det visar sig att han har alkohol i kroppen. Han får följa med för ytterligare provtagning och förhör.

Bilen tas i beslag med stöd av trafikbrottslagen 7§. Det innebär att fordon som ansvänts vid brott får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkandet inte är uppenbart oskäligt.

Kl 01:07 Volgsjövägen, Vilhelmina

Någon eller några har slagit sönder rutor på en bil. Polis till platsen. Förhör hålls och en brottsplatsundersökning genomförs.

Kl 03:26 Norsjö

En matbutik och en mack har haft inbrott under natten. Entrédörrar har krossats och varor har stulits.

Polisen har hållit förhör och anmälningar har upprättats. En avspärrning har också gjorts i väntan på tekniker som ska genomföra en brottsplatsundersökning.

Några misstänkta gärningspersoner har inte påträffats ännu.

Om du gjort några iakttagelser av personer eller fordon i centrala delarna av Norsjö mellan kl 03:00-04:00, kontakta polisen på telefonnummer 11414.

Kl 05:00 Umedalen, Umeå

En parkerad bil stulen från en adress. Poliser söker efter aktuell bil, men utan resultat.

En anmälan upprättas.

Kl 06:00 Brännland, Umeå

En bilist, eventuellt två bilister, uppges ha kolliderat med en älg efter E12. Inga personer förda till sjukvården efter olyckan. Älgen dog och blev liggandes i diket.

Jägare kontaktades för att flytta på djuret.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen