Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 02 oktober 19:32

02 oktober 18.20, Brand, Karlshamn

Skyttevägen, Svängsta. Förmodad brand i lägenhet.

Det brinner i en lägenhet på Skyttevägen i Svängsta. Enligt initial uppgift, ryker det kraftigt från en lägenhet på tredje våningen. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård larmas till adressen.

Räddningstjänsten konstaterar en kraftig brand i trapphusets entré, med rökspridning till trapphus och lägenheter. Det visar sig således att uppgiften om brand i en lägenhet ej stämde. Branden är nu släckt men eventuell evakuering av boende förbereds.

Enligt tidig lägesrapport från räddningstjänsten, är flera personer skadade och ambulanssjukvården tar nu hand om de skadade.

Uppdatering kl. 19.15: Två personer är skadade, vård pågår på plats.

14 personer från det branddrabbade bostadshuset är evakuerade och är erbjudna tillfälligt uppehälle i en samlingslokal i närheten.

Polisen misstänker att branden är anlagd och efterspanar en misstänkt gärningsperson. Brottrubriceringen är just nu grov mordbrand.

Uppdatering kl. 19.30: En misstänkt gärningsman är lokaliserad och gripen, misstänkt för grov mordbrand. Den misstänkte är en 54-årig man.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen