Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 oktober 20:23

22 oktober 16.45, Arbetsplatsolycka, Uppsala

En kranbil välter över ett hus.

På Isgrenavägen i Bälinge välter en kranbil över ett hus. Inga personskador uppstår och varken räddningstjänst, ambulans eller polis åker till olyckan som får utredas av Arbetsmiljöverket.

Uppdatering kl 20:18

Polis åkte till platsen för att skaffa sig en bättre bild av vad som inträffat. Kranbilen användes för att lyfta takpannor upp på ett tak som håller på att bytas, men stödbenen förefaller inte varit tillräckligt långt utdragna och därför tippar bilen och kranens arm lägger sig över taket.
Fyra personer befinner sig på taket när detta sker och det har funnits risk för att de skulle träffas både av kranarmen och den flera hundra kilo tunga last kranen lyfte.
Därför skrivs en anmälan om framkallande av fara för annan.
Kranföraren är en man i 20-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen