Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 oktober 20:41

24 oktober 17.30, Trafikolycka, Malmö

Amiralsgatan/Föreningsgatan. En polispatrull på väg till uppdrag kolliderar med en fotgängare.

En polispatrull på väg till uppdrag, kolliderar med en gångtrafikant i korsningen Amiralsgatan och Föreningsgatan. Räddningstjänst, ambulanssjukvård samt ytterligare polisresurser larmas till adressen.

En stolpe med trafikljus för trafikreglering är nedkörd, trafikljusen är helt ur funktion i korsningen och påverkar trafiksituationen negativt. Olycksplatsen är avspärrad under räddningsarbetet. Även delar av Amiralsgatan och Föreningsgatan är avspärrad.  

Gångtrafikanten är skadad och blir omhändertagen av räddningstjänstens och ambulanssjukvårdens personal. Det finns just nu ingen uppgift om skadeläget. Involverad polispersonal mår under omständigheterna väl och är fysiskt oskadda.

Uppdatering kl. 17.55: Fotgängaren är förd till sjukhus med ambulans. Två polismän från den involverade polispatrullen förs även de till sjukhus för kontroll.

Uppdatering kl. 18.15: Räddningsarbetet är avslutat. Polisbilen är bärgad. Personal från kommunens gatujour tar hand om skadorna på trafikljuset. Det finns inte längre någon avspärrning på plats från Polisen eller räddningstjänstens sida.

Uppdatering kl. 20.35: Enligt Region Skånes hemsida – skadelägesinformation har den skadade fotgängaren, en man i 60-årsåldern, lindriga skador.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen