Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 oktober 05.03, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Torsdag-fredag natt, 25-26/10. En lugn natt i Polisregion Öst.

Natten mot den 26/10 har varit lugn i Polisregion Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat ca 120 händelserapporter av varierande art mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har handlat om rena rutinärenden som exempelvis kontroller av personer och/eller fordon som initierats av polispatruller runt om i regionen.

En person har gripits i regionen under natten, se nedan.

Totalt 11 personer har omhändertagits med anledning av allt för hög berusningsgrad och/eller ordningsstörande beteende.

NOTERBART:

Vid 00:50-tiden larmades polis till en adress på Värmlandsbergsgatan i Gnesta med anledning av att en man kommit till adressen där han uppträdde hotfullt och slog sönder fönsterrutor till en lägenhet med en yxa. Lägenheten tillhörde en nära anhörig till aktuell person. Innan polisen hann komma till platsen hade några privatpersoner lyckats brotta ner och hålla fast mannen, vilket de fortsatte göra tills dess att första polispatrull anlände. Mannen, som är i 25-årsåldern, greps misstänkt för försök till grov misshandel, olaga hot, skadegörelse mm. Han lades in för tillnyktring och kommer att höras om händelsen så snart ett förhör kan hållas med honom på ett rättssäkert sätt, därefter kommer en åklagare att fatta beslut om huruvida han skall anhållas eller försättas på fri fot. Ingen person skadades i samband med händelsen.

I övrigt finns inga allvarliga händelser aller ärenden av någon större dignitet att rapportera om. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen