Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 oktober 18:52

26 oktober 14.57, Rån väpnat, Åtvidaberg

Åtvidabergs sparbank. UPPDATERAT 18.30

Nyligen inträffade ett väpnat rån mot Åtvidabergs sparbank. Gärningsmännen har försvunnit från platsen i en ljusgrå BMW med registreringsnummer LLA742.

Polisen är mycket intresserad av iakttagelser kring denna bil. Ring 11414

Sidan kommer att uppdateras senare

 Uppdatering 15:15

Rånarna har bytt bil och färdas numera i en falskskyltad bil. Regnumret är LAE283 och bilen är en bronsfärgad peugeot.

UPPDATERING 16.00:

Larmet kom 14.44. Flera maskerade gärningspersoner hotade personalen med automatvapenliknande föremål. Ingen skadades fysiskt.

Gärningspersonerna lämnade i en stulen bil som senare hittades i området Fågelsången i Åtvidaberg. Bilen hade satts i brand.

Gärningspersonerna bytte bil till en bronsfärgad Peugeot med registreringsnummer LAE283. Den är falskskyltad.

En polispatrull mötte bilen på länsväg 691, i höjd med Jarlsgården, några kilometer väster om Åtvidaberg. Patrullen blev beskjuten. Ingen har skadats.

UPPDATERING 17.00:

17.00 Ingen är gripen i nuläget. Helikopter deltar i sökinsatsen efter flyktbilen.

Polisen önskar hjälp från allmänheten. Den som har filmer eller bilder i sin mobiltelefon (eller annan kamera) kan nu efter kl 17 gå till polisstationen i Åtvidaberg. Där finns det personal som tar emot bilder och filmer.

UPPDATERING 18.30:

Ingen har ännu gripits i ärendet. Sökinsatsen pågår fortfarande med hög intensitet.

Polisen får in mycket tips, som värderas och hanteras vartefter. Allmänheten kan vara till stor hjälp. Polisen har fortsatt önskemål om vittnesuppgifter om den bronsfärgade Peugeot (registreringsnummer LAE283, falskskyltad) som gärningspersonerna flydde med. Den som ser bilen bör ringa 112 och låta polisen hantera situationen. Andra tips kan lämnas på 114 14, där polisen har förstärkt bemanningen. Tips kan även lämnas på www.polisen.se via https://polisen.se/kontakt/mejla-region-ost/

Man kan också gå till polisstationen i Åtvidaberg där det finns personal som kan ta emot filmer och bilder.

Polisen arbetar nu i två spår, dels att hitta gärningspersonerna, och dels att säkra utredningen. Kriminaltekniker arbetar på tre brottsplatser för att säkra teknisk bevisning: på banken, vid den utbrunna bilen, och vid den beskjutna polisbilen.
Utöver teknisk bevisning behövs vittnesuppgifter, från personal på banken och andra som har sett hela eller delar av förloppet. På grund av förundersökningssekretess kan detaljer om vad som hände på de tre brottsplatserna inte lämnas i nuläget. Det riskerar att göra så att en misstänkt inte kan fällas i en rättegång.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen