Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 oktober 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Relativt lugnt i länet under kvällen/natten enligt RLC. Se upp med halkan under morgontrafiken!

Kl 21.08 Herrljunga, våld mot tjänsteman
Polisen får larm om att en tågvärd tvingats att låsa in sig på en toalett i en vagn under färd. Han har blivit attackerad av ett ungdomsgäng på tåget. Tåget kommer in på station vi Herrljunga och polisen kan gå ombord. Det visar sig att ungdomsgänget lämnat tåget och uppges vara på stationen/i vänthallen. Tåget går vidare och polispatrullen går för att kontrollera det tidigare nämnda ungdomsgänget. Strax därefter får ledningscentralen uppgifter om att patrullen befinner sig i underläge. Ungdomsgänget uppges då ha attackerat polispatrullen, fyra personer grips/frihetsberövas. Polisen tvingas använda spray för att freda sig. Ingen polisman skadas dock. De gripna är misstänkta för våld mot tjänsteman.    

Kl 22.16 Stenungsund, trafikolycka personskada
Två personbilar kolliderar vid Grössebacke. Räddningstjänst, ambulans och polis till platsen. En person avförs med ambulans till sjukhus, klagar på bröstsmärtor. I övrigt okänt skadeläge.

Kl 23.10 Göteborg, trafikolycka personskada
En linjebuss och en taxibil kolliderar på Götaälvborn, vid Ringön. Räddningstjänst, ambulans och polis till platsen.Två personer som bedöms som allvarligt skadade förs till sjukhus med hjälp av ambulans, båda färdades i taxibilen. Totalt befann sig fem personer i taxibilen.Ingen i bussen skadad. Taxibilen togs i beslag. Mycket halt på platsen. Anmälan vårdslöshet i trafik, avser föraren av taxibilen. Tillståndet för de båda skadade är i nuläget inte känt.

Kl 04.30 Göteborg, trafikolycka/ misstänkt rattfylleri
En singelolycka med personbil inträffar vid Tingstadstunneln, västra röret. Personbilen har kört in i ett räcke.  Ambulans och polis till platsen. Föraren blåser positivt när polisen kontrollerar honom. Medtagen för provtagning. Föraren misstänks även för grov vårdslöshet i trafik. Inga kända personskador.

    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen