Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 oktober 08.50, Trafikolycka, vilt, Härnösand

Vangsta, eventuellt skadat rådjur i diket längs Gånsviksvägen.

En kvinna ringer in och berättar att hon observerat ett rådjur som ligger i diket vid vägen. Hon har inte sett några skador, men tycker att det verkar konstigt att det ligger där. En eftersöksjägare har kallats till platsen för att kontrollera rådjuret.

Om det visar sig vara så att en viltolycka har skett och om inte föraren hör av sig till polisen i närtid kan olyckan komma att rubriceras som en smitning.*

 

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen