Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 oktober 07:44

29 oktober 06.47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens verksamhet i sammanfattning från midnatt.

06.47 polisen har hittills sedan midnatt hanterat ett tjugotal ärenden i polisområde Östergötland.

01.40 en polispatrull stoppade en bilist på Götgatan i Linköping. När bilföraren kontrolleras kan polispatrullen konstatera att det rör sig om en person som är kriminellt belastad och tidigare dömd för brott. Polispatrullen genomför en husrannsakan i den aktuella bilen och då anträffas ett vapen, som vid en första kontroll verkar vara fullt funktionabelt. Även ammunition till vapen anträffas. Mannen, som är i 25-årsåldern blir då misstänkt för grovt vapenbrott och han grips på platsen och förs till polisstationen för förhör. Efter ett inledande förhör anhölls mannen kl. 04.50 på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott. Förundersökningen leds nu av åklagare.

Inga andra allvarligare brott har kommit till polisens kännedom och därmed är ingen ytterligare heller gripen för brott.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen