Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

30 oktober 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Ett annorlunda förföljande under natten i Falkenberg, i övrigt inga större händelser i länet enligt RLC.

Kl 02.07 Falkenberg, förföljande av bil/olovlig körning mm
En polispatrull larmar ledningscentralen att de försöker stoppa en bil på länsväg 153 vid Ullared. Bilen stannar inte men den framförs samtidigt ovanligt långsamt. Det finns en ensam man i bilen. Trots upprepade försök så stannar inte bilen. Polisen rapporterar hela tiden att bilen kör långsamt i jämn hastighet.

Samtidigt som detta pågår får polisen in uppgifter om att på samma väg och i motsatt riktning så pågår en transport av delar till vindkraftverk, de tar upp en stor del av vägbanan. Polisen blir orolig att detta kan föranleda en farlig situation. Vakthavande befäl beslutar att personbilen ska stoppas, spikmatta får användas. Man ska med hjälp av ytterligare polispatrull försök genomföra ett sk "kontrollerat stopp", med hjälp av tjänstefordon. Färden går vidare mot Varberg.

Den polisbil som har för avsikt att möta den misstänkta bilen rapporterar då in att de kolliderat med ett vildsvin i höjd med Timmerkullen. Tjänstebilen är fullständigt obrukbar. Polispersonalen har dock klarat sig utan fysiska skador. De lyckas få ut spikmattan ur den nu obrukbara tjänstebilen och lägger ut denna. Den misstänkta bilen når platsen och kör över spikmattan, alla fyra däcken punkteras och föraren säkras.

Föraren kontrolleras, han talar inte svenska och försöker på något sätt förklara för polis på plats att ha någon typ av värk, så småningom så förstår polisen att det handlar om tandvärk. Föraren saknar körkort och rapporteras för olovlig körning. Då han saknade utbildning/körkort så verkar han inte ha förstått vad stoppsignalerna från polis innebär.

En polispatrull kör den misstänkte till sjukhus för att om möjligt åtgärda tandvärken innan det att förhör med tolk påbörjas. Föraren är utöver olovlig körning misstänkt för att inte stannat på polismans tecken samt eventuellt ytterligare trafikbrott.

Transporten av delar till vindkraftverket kunde fortsätta utan störningar.  

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen