Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 oktober 16:03

05 oktober 03.57, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens händelser.

01:48 Försök till grov misshandel, grov vårslöshet i trafik och stöld alt grov stöld, Fåker Östersund.

Patrull uppmärksammade en bil i närheten av Fåker som inte ville stanna. Ett förföljande påbörjades där gärningsmännen försökte preja polisbilen av vägen vid ett par tillfällen samt backade på polisbilen vid ett par tillfällen. Efter en stunds förföljande vart det det en mindre kollision mellan bilarna och polisbilen hamnde i diket och två gärningsmän sprang från platsen. Ytterligare polispatruller och hundpatrull kallades till platsen. Hundpatrullen fick upp spår efter gärningsmännen och efter en omfattande sökinstats kunde två gärningsmän i 20 års åldern gripas av hundpatrullen. De bägge gärningsmännen är förda till polisstationen i Östersund för förhör och vidare utredningsarbete. De bägge är misstänkta för stöld alt grov stöld då det hittades en mängd stöldgods i bilen som togs i beslag, föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel genom att han försökt preja och köra på patrullen. Eventuellt kan fler misstankar uppstå mot männen under utredninngsarbetet som pågår. För ytterligare information kontaktas kommunikatiosansvarig under dagen.

Rättelse (skriven av kommunikatör Marie Andersson):

Polisbilen tryckte den andra bilen ned i diket. Polisbilen stod därefter kvar på vägen.

Uppdaterad kl 12:30

Efter kortare förhör har åklagare under morgonen fattat beslut om att anhålla de två personerna, misstänkta för grov stöld.

Under förmiddagen har polisen bland annat arbetat med att identifiera stöldgodset för att hitta dess rätta ägare. Tack vare att en privatperson märkt sina ägodelar (med bland annat namn) så har den största delen av stöldgodset gått att härleda till rätt person. I ärendet finns ytterligare gods och arbetet fortsätter för att hitta ägaren.

Polisen arbetar också med brottsplatsundersökningar på flera adresser som haft inbrott i Fåker.

Uppdaterad klockan 16:00 (av kommunikatör Malin Axroth)

Under dagen har brottsplatsundersökningar genomförts. Genom dessa har de två anhållna personerna kunnat knytas till några av brottsplatserna.

– Vi ska nu hålla förhör med de misstänkta och sedan kontakta åklagare för beslut om anhållandet ska kvarstå och om fortsatta utredningsåtgärder, säger Maria Olofsson, inspektör vid polisområde Jämtland.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen