Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

05 oktober 16.33, Skottlossning, Falkenberg

Enligt vittnesuppgifter så har någon avlossat ett vapen vid Östra Gärdet. Inga kända personskador i nuläget.

Polisen får in vittnesuppgifter från flera personer om en misstänkt skottlossning vid Utmarksvägen. Det finns inledningsvis inga uppgifter om att någon person ska vara skadad.

De uppgifter som kommit in till polisen talar även om att någon/några personer som ska ha lämnat platsen på en moped.  Antalet avlossade skott är osäkert så även vilken typ av vapen som ska ha varit aktuellt.

Polisen kommer att spärra av platsen som utpekats för att kunna genomföra en teknisk undersökning/platsundersökning. Förundersökning inledd med rubricering försök till grov misshandel alt. försök till mord.

Mopeden eller de personer som färdats på den har ännu inte återfunnits. Mopeden uppges vara vit/silverfärgad och troligen av "skotermodell".

Ingen person har ännu gripits.

Uppdatering: Polisen har hittat hylsor på platsen som styrker att någon av lossat ett skjutvapen (beslag). Det finns dock för närvarande inga belägg för att vapnet riktats mot någon person eller att någon person ska ha blivit skadad. Det kan innebära att brottsrubriceringen kan komma att ändras.  

Dörrknackning har genomförts i området men ännu är ingen gripen.

Om någon har ytterligare upplysningar att lämna kring händelsen, ring 114 14.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen