Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

06 oktober 05.16, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Fredag-lördag natt, 5-6/10. Polisregion Öst.

Natten mot lördag den 6/10 har varit relativt lugn i region Öst.

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat ca 200 händelserapporter av varierande art mellan kl. 22:00 och 05:00.

Två personer har gripits i regionen under natten, se nedan.

17 personer har omhändertagits med anledning av hög berusningsgrad och/eller ordningsstörande beteende.

11 personer har medtagits för provtagning efter att de blivit misstänkta för rattfylleri/drograttfylleri eller för att ha varit påverkade av narkotika.

NOTERBART:

Vid 22:50-tiden inkom larm om en pågående misshandel utomhus på Oxhagsgatan i Finspång. Enligt anmälaren var det bråk mellan en man och en kvinna och mannen skulle ha slagit kvinnan så att hon ramlat till marken. Under samtalets gång försvann de två från platsen, men en polispatrull som beordrats på ärendet kunde hitta dem en bit från brottsplatsen. Efter initiala utredningsåtgärder greps den misstänkte gärningsmannen (en man i 30-årsåldern), misstänkt för misshandel. Målsäganden, som är i 35-årsåldern, behövde inte uppsöka sjukhusvård med anledning av misshandeln.

Strax efter kl. 01:30 larmades polis till en mindre ort i närheten av Strängnäs. Detta med anledning av att en anmälare ringt och berättat att hon fått flera SMS från en släkting där släktingen bad anmälaren att ringa till polisen. Under samtalets gång framkom att släktingen bodde på en skyddad adress tillsammans med sitt barn, anledningen till att de bodde på den skyddade adressen var att de behövde komma undan en man som släktingen tidigare haft en relation med. Nu fanns denna man på den skyddade adressen. När polis kom till platsen greps den misstänkte gärningsmannen, som är i 40-årsåldern. Han är misstänkt för övergrepp i rättssak, grovt hemfridsbrott samt olaga hot.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen