Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 oktober 15:04

07 oktober 02.50, Brand, Flen

Mordbrand i samband med polisinsats, Flen. En person gripen.

Vid 19-tiden på lördagskvällen den 6/10 inleddes en polisinsats mot en lägenhet på en adress i Flen efter att en man gjort ett försök att skada sig själv med ett vasst tillhygge samt hotat en anhörig med samma tillhygge. Den anhörige hade kunnat lämna lägenheten oskadd och därefter barrikaderade sig den självskadande mannen i lägenheten samtidigt som polis larmades.

Flera patruller beordrades till platsen och med anledning av ärendets natur beordrades även den regionala insatsstyrkan samt förhandlare dit. Ambulans och räddningstjänst anslöt på en brytpunkt i närheten av adressen.

Efter flera timmars försök till föhandling med aktuell man tog insatsen en dramatisk vändning när mannen anlade en kraftig brand i lägenheten vid 23:40-tiden. Då lägenheten och trapphuset snabbt rökfylldes uppstod problem eftersom polispersonalen inte hade utrustning för att verka i rökfyllda miljöer samtidigt som det inte gick att skicka in personal från räddningstjänsten ensamma till en potentiellt farlig person. Till slut kunde mannen dock omhändertas via ett fönster av personal från insatsstyrkan på en stegbil från räddningstjänsten.

Delar av fastigheten fick p.g.a. den kraftiga rökutvecklingen evakueras och initialt var det oklart om någon av de andra boende i fastigheten ådragit sig några skador. Så var som väl är inte fallet, och efter att branden släckts av räddnings-tjänsten vid 00:20-tiden kunde samtliga återvända hem.

Dock fick sex poliser vårdas med syrgas på plats efter att ha andats in brandrök i sina försök att undsätta mannen i den brinnande lägenheten, ingen av dem har i nuläget behövt uppsöka sjukhusvård.  

Mannen som anlade branden greps på platsen, misstänkt för mordbrand. Han har under polisbevakning förts till sjukhus för vård av de rökskador han ådragit sig. Lägenheten har spärrats av i avvaktan på en teknisk undersökning.

När den misstänkte hörts om händelsen kommer åklagare att fatta beslut om huruvida han skall anhållas eller försättas på fri fot.

Uppdatering kl 15.00:

Den misstänkte mannen är nu anhållen misstänkt för mordbrand, försök till grov misshandel och våldsamt motstånd. Han vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador, som inte ska vara livshotande, och övervakas dygnet runt av polis. Det är i nuläget oklart när han kan lämna sjukhuset.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen