Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 oktober 05.14, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Lördag-söndag natt, 6-7/10. Polisregion Öst.

Natten mot söndag den 7/10 har med några undantag varit lugn i region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat ca 240 händelserapporter mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har handlat om rutinmässiga helgärenden där polisen fått hantera mer eller mindre överförfriskade personer som inte kan bete sig i publika miljöer, diverse stök och bråk och trafikhändelser där inte sällan alkohol eller andra droger varit inblandade.

Tre personer har gripits i regionen under senkvällen och natten (en av dessa i ärendet gällande mordbrand i Flen vilket redovisats i en tidigare notis), se nedan.

44 personer har omhändertagits i regionen med anledning av allt för hög berusningsgrad och/eller ordningsstörande beteende.

15 personer har medtagits för provtagning, misstänkta för rattfylleri/drograttfylleri eller ringa narkotikabrott.

NOTERBART:

Kl. 02:25 larmades polis till Bruksgatan i Eskilstuna efter att ett vittne observerat ett bråk utomhus mellan en man och en kvinna. På plats kunde konstateras att kvinnan fått utstå våld mot ansiktet med en svullnad som följd. Hon hade även hotats av mannen. Den misstänkte gärningsmannen, som är i 20-årsåldern, greps misstänkt för misshandel och övergrepp i rättssak. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, behövde inte uppsöka sjukhusvård med anledning av misshandeln.

Strax efter kl. 03:00 inkom samtal om ett bråk i en lägenhet på Västra Vägen i Linköping. Anmälaren kunde höra en gråtande kvinna, en man som lät aggressiv och dunkar och slag. Efter att polis talat med de inblandade parterna greps en man i 30-årsåldern, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna i 50-årsåldern som han har en relation med. Kvinnan behövde ej uppsöka vård. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen