Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 oktober 07.40, Motorfordon, anträffat stulet, Ronneby

Listersjön, nordost om Kallinge. Bil anträffad nerkörd i sjön.

Polis kallades till Listersjön med anledning av att en uppringare anträffat en bil som var halvt nerkörd i sjön. Vid kontroll av bilen visade det sig att bilen var anmäld stulen och den var tom på personer. Bilen anmäldes stulen i Kallinge för cirka 14 dagar sedan.

En halvtimme senare inkom ett samtal till polisen från Vallmovägen i Kallinge. En uppringare hade sett en man och kvinna vid en källardörr till ett hyreshus och misstänkte att det var ett pågående inbrott. Polis kallades till platsen och mannen och kvinnan, båda i 45-års åldern, anträffades. Vid kontroll visade sig att de hade en bilnyckel på sig och misstankar uppstod om att nycklarna gick till bilen i Listersjön. Kontroll gjordes och nycklarna passade i bilen i sjön.

Bilen och nycklarna togs i beslag. Mannen och kvinnan är misstänkta för stöld alternativt häleri. De är inte gripna, men kommer att förhöras så som misstänkta i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen