Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 oktober 15:37

07 oktober 09.20, Brand, Lund

Brand i flerfamiljshus, Kollegievägen.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmas till Kollegievägen gällande en brand i ett flerfamiljshus. Branden skall ha startat i en lägenhet för att sedan sprida sig till större delen av den översta våningen. Det finns information om skadade personer  - oklart hur många och i vilken omfattning.

09.28: Evakuering pågår.

09.30: Samtliga skall vara ute ur lägenheten i vilken branden startade.

09.50: Polisens arbete består i evakuering samt avspärrning för att underlätta räddningstjänstens arbete på platsen. Det finns ännu inga ytterligare uppgifter om personskadeläge.

09.50: Branden är isolerad till det aktuella huset.

09.52: Det rör sig om en kraftig vindsbrand som har gått genom hela taket. Hela huset evakueras.

09.57: Området runt fastigheten är avspärrat.

10.16: Det har bekräftats att inga personer har kommit till skada.

 

Uppdatering

15.30 En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upptagen. Det är omfattande brandskador på byggnaden. Brandplatsen är avspärrad och en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras när detta är möjligt på grund av värmen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen