Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 oktober 11:37

08 oktober 02.42, Brand, Uppsala

Brand på Gottsundaskolan

Skolan består av tre huskroppar som är sammanlänkade med varandra, Branden hade startat i den norra huskroppen och som inte kommaer att kunna räddas. Räddningtjänsten är just nu fokuserad på att hindra att branden sprider sig vidare till de andra huskropparna.

Branden misstänks vara anlagd och två tonårstjejer har gripits, misstänkta för grov mordbrand.

Inga ytterligare uppgifter kan lämnas ut i ärendet för närvarande.

Släckningen av skolbyggnaden är besvärlig och det kommer att vara svårt att rädda någon del av skolbyggnaden. Räddningstjänsten har fått ändra fokus på att branden förhindra branden att sprida sig till omkringliggande byggnader.

Uppdatering kl. 11.34

De två flickor som greps under natten är misstänkta för att ha anlagt branden i Gottsundaskolan. De bägge misstänkta är under 15 år.

Det har inletts en förundersökning gällande mordbrand. I nuläget ser brottet ut att vara en isolerad händelse utan koppling till andra händelser, brott eller konflikter. Förundersökningen är åklagarledd.

Utredningsläget ser för närvarande gott ut säger, kammaråklagare Arash Zavosh. Vi har bland annat en del intressanta tekniska spår. Det här ärendet avseer unga personer och är därför prioriterat.

Det pågår ett omfattande utredningsarbete och bland annat ska förhör hållas med personer som kan vara intressanta i utredningen samt tekniska undersökningar av brottsplatsen och andra föremål ska genomföras. Brottsplatsen är för närvarande avspärrad.

Polisen och åklagaren är tidigt i utredningen och för närvarande kan ingen ytterligare information lämnas. Information kommer att lämnas när det kan göras utan att utredningsarbetet påverkas. Händelsenotisen kommer inte att uppdateras ytterligare.

Polisens arbete i området
Det kommer att finnas poliser på plats i området under hela dagen och kvällen. Kommunpolisen samverkar med kommunen och skolan för att hantera situationen i Gottsunda. Polisen har under morgonen närvarat på samlingen för elever och personal som har ägt rum i Kyrkans lokaler.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen