Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 oktober 19.05, Trafikbrott, Krokom

Lastbilsförare misstänks för dataintrång.

Vid 19-tiden på måndagen stoppades och kontrollerades en mindre utländsk lastbil i samband med kontroll av yrkestrafik i Krokom.

Det visade sig att färdskrivaren var manipulerad och lastvikten överskriden med 82 procent.

Att färdskrivaren sätts ur spel görs för att föraren ska kunna köra mer och vila mindre utan att det registreras och på så sätt undvika att hålla sig till kör- och vilotidsreglerna. Man lastar dessutom alldeles för mycket gods i syfte att körningen ska bli så effektiv som möjligt.

Detta tillsammans gör att vi får ett livsfarligt ekipage på vägarna med en trött förare och ett fordon som inte beter sig som det ska på grund av tyngden.

Föraren misstänks för dataintrång och överlast.

Lastbilen var så pass överlastad att den efter provkörning inte fick fortsätta köras. Den klampades (låstes fast) på platsen och kommer vara fastlåst tills den lastats av.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen