Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 08 oktober 21:26

08 oktober 20.16, Stöld, Trosa

Äldre kvinna utsatt för bedrägeri i bostaden.

18.18 en kvinna i 90-årsåldern ringde till polisen och anmälde att blivit utsatt för en händelse i sin bostad.

Polisen åkte till kvinnan, som bor i Vagnhärad och påbörjade en utredning av händelsen. Det visade sig att kvinnan blivit kontaktat per telefon av en man som påstod sig vara från Trosa kommun. Mannen sa till kvinnan att han skulle komma till henne och byta brandvarnare.

Mannen besökte kvinnan i bostaden och när mannen skulle ta betalt för brandvarnaren fick han kvinnans kontokort och kod. Mannen tog kortet och skulle gå ner till bilen och därefter han har inte setts till.

Polisen har påbörjat en utredning om bedrägeri men brottsrubriceringen är inte fastställd eftersom det ännu inte är klart om kvinnan förlorat några pengar.  Polisen har också genomfört en brottsplatsundersökning för att säkra spår efter förövaren.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen