Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 oktober 05.52, Sammanfattning natt, Västra götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Hans Lippens och i em/kväll är det Stefan Gustafsson

181008

Kl 23:32. Göteborg, Angered, skottlossning
Polisen larmas till Gropens Gård där boende har hört något som dom upplever som skottlossning. De som ringer in ser inga bilar eller personer som rör sig i aktuellt område. Det är flera av varandra oberoende personer som ringer till polisens ledningscentral. När polispatrullen ankommer till platsen finner de två tomhylsor, inga skadade personer och en bil som kan ha blivit skadad av i samband med skottlossningen. Bilen tas i beslag för teknisk undersökning. Anmälan skrivs rörande grovt vapenbrott. Inga personer är gripna. Polisen kommer att under dagen fortsätta med trygghetsskapande åtgärder i området samt prata med de boende.

 

181009

Kl 0037 Borås, fylleri/narkotikabrott

Polisen larmas till Södra Älvsborgs sjukhus där det ska finns två personer som bråkar och stökar på platsen. När patrullen kommer till platsen kontrolleras de båda och en tas med för fylleri och den andra misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Eventuell kan de också misstänkas för skadegörelse på en busskur i området.

 

Kl 01:15 Göteborg, Kvillebäcken. Inbrott

Polisen larmas till en banklokal i Kvillebäcken där anmälare ser två personer krossa en ruta och krypa in och bära ut diverse saker som ex datorer. Utanför lokalen står det en silverfärgad bil som de lägger sakerna i. När polisen kommer till platsen lämnar bilen platsen direkt i riktning mot Gustaf Dahlensgatan / Magnetgatan. I bilen finns det en förare och den andra gärningspersoner springer från plasten och grips i närområdet. Polispatrullen kör efter den aktuella bilen som kör i riktning mot Tingstadstunneln genom denna och sedan upp mot Skår via avfarten Gårda mot Sant Sigfrids plan där det blir stopp och en person grips på platsen. I samband med fordonsstoppet fick en polisbil en del plåtskador. Två personer är gripna och misstänks för stöld genom inbrott och vårdslöshet i trafik. Det finns en del beslag i ärendet bestående av datorer och brottsverktyg i form av en kofot. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen