Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 september 10.21, Våldtäkt, Skellefteå

Natten mot söndag den 9 september anmäldes en misstänkt våldtäkt i centrala Skellefteå.

Enligt anmälaren som ringer in ska händelsen ha inträffat inne på en restaurangtoalett. Under natten spärras den misstänkta brottsplatsen av i väntan på teknisk undersökning. Målsägare är en flicka under 18 år.

Vid de inledande förhören namnges också en man som initialt blev misstänkt för gärningen. Efter de utredningsåtgärder som vidtagits under söndagsdygnet har denne man helt kunnat avföras från utredningen, han är inte längre misstänkt.

Då den misstänkta brottsplatsen är publik med stor genomströmning är det många som kan ha besökt brottsplatsen både före och efter händelsen. Det gör att det är ett svårt bevisläge. Polisen inväntar nu analyssvar från den tekniska utredningen för att se om detta kan föra utredningen framåt.

Eventuella frågor besvaras av Peder Jonsson, presstalesperson. Peder nås på telefon 010-568 31 49.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen