Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 september 08.51, Trafikkontroll, Umeå

Brännland, uppmaning till alla trafikanter

Trafikkontroller är en del av vårt arbete för att förhindra och förebygga trafikolyckor. En sänkt medelhastighet är också en av de viktigast åtgärderna för att rädda liv på våra vägar.

Under morgonen kontrollerades trafiken efter E12. Bland annat kontrollerades nykterhet och hastighet.

Alla förare var nyktra, men fyra förare fick ordningsbot (böter) på grund av hastighetsöverträdelser. Den som körde fortast körde 76 km/timmen på sträckan där 60 km/timmen är högsta tillåtna hastighet.

I samband med trafikkontrollen uppmärksammades att många trafikanter varnade mötande trafik. Vi vill därför, återigen, poängtera: Sluta varna andra trafikanter för poliskontroller. Ni vet inte vilka ni varnar. Det kan till exempel vara någon som kör onykter, någon som kör vårdslöst och utsätter andra för fara eller någon som saknar körkort.

- Man ska aldrig blinka och varna! Folk måste ta ansvar för sin egen körning, säger Jan Belander, trafikpolis som arbetade med den aktuella trafikkontrollen.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen