Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 11 september 21.03

11 september 19.08, Trafikolycka, personskada, Söderhamn

Vägarbetare blir påkörd på E4.

En vägarbetare blir påkörd på E4 vid Sörljusne trafikplats. Polis är på plats och den påkörda personen kunde gå själv efter olyckan men för närvarande har polisen inte några närmare upplysningar om skadeläget eller om hur olyckan gick till.

Uppdatering kl 19:38

Mannen blev påkörd vid ett vägarbete på E4 i närheten av Tönnebro. Efter olyckan har han kört själv eller blivit skjutsad till Sörljusne, där rings 112 då han mår sämre. 
Föraren som körde på honom uppges ha smitit.

Uppdatering kl 20:52

Mannen som är i 20-årsåldern fördes till sjukhus med nack- och ryggsmärtor. För närmare upplysningar om skadeläget hänvisas till sjukvården.
Mannen har berättat att han befann sig i en bil när han blev påkörd. Hans uppgift var att kontrollera att E4:an var helt fri från obehöriga fordon eftersom det pågår vägarbeten.
I närheten av Tönnebro anträffar han dock en obehörig personbil som framförs i diket till E4:an. Han signalerar till personbilen att den ska följa efter honom så att den kan lotsas ut ur det avstängda området. 
Men då kör den andra föraren in i honom bakifrån. 
Mannen upplever att påkörningen sker med flit och chockas av händelsen.
Det andra fordonet avviker från olycksplatsen och mannen försöker själv ta sig till sjukhus men kan inte köra längre än till Sörljusne varifrån 112 rings.

Polis har sökt av det avstängda området på E4 och även sökt i skogen runt omkring men inget fordon som sätts i samband med händelsen har påträffats.
Vägarbetarens fordon har tagits i beslag för teknisk undersökning.
Polisen kommer att upprätta en anmälan om vållande till kroppskada och en anmälan om smitning.

 


 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen