Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 september 12.52

13 september 03.46, Brand, Jönköping

Brand i hyreshus på Råslätt i Jönköping.

Strax efterkl.02.00 larmades räddningstjänsten och polis till en brand i ett hyreshus i Råslätt i Jönköping. De första samtalen till SOS lät dramatiska då personer ska ha setts hoppa från hög höjd. När räddningstjänsten kom till platsen kunde personer räddas av stegbilar och hoppkudde. Fyra personer bedöms i nuläget vara skadade och är förda till sjukhus. Vid 3-tiden var branden släckt och genomsökning av fastigheten påbörjades av räddningstjänsten, polis och fastighetsägaren. Det verkar vara en studentlägenhet i en korridor som brunnit. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet och brandplatsen kommer att spärras av för teknisk undersökning när räddningsarbetet är klart. 

10.05 som tidigare meddelats i nattsammanfattningen är en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet påbörjad. Ett område har varit avspärrat efter att släckningsarbetet har avslutats och den kriminaltekniska undersökningen påbörjas just nu.

12.00 den kriminaltekniska undersökningen på platsen är nu slutförd och avspärrningen hävs. Nu återstår arbetet med att sammanställa undersökningen och om det går, fastställa brandorsaken.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen