Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

13 september 11.00, Stöld/inbrott, Sävsjö

Inbrott på hästgård.

05.17 polisen fick samtal från en person som upptäckt inbrott i en sadelkammare mellan Sävsjö och Vetlanda. Någon har brutit upp ett lås och tagit sig in i sadelkammaren och där stulit sex hästsadlar till ett uppskattat värde av 150-200 000 kronor.

Polisen har åkt till platsen och påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och en platsundersökning kommer att genomföras.

Sadlar och hästtillbehör till betydande värden har stulits den senaste tiden i Jönköpings län. Polisen vill göra hästägare och stallägare uppmärksamma på problematiken med att förvara föremål till betydande värden. Det är just nu tydligt att det är möjligt för tjuvar att tillskanska sig betydande värden genom att ta sig till hästgårdar och bryta sig in i sadelkammare i Jönköpings län.

Det finns dock mycket man själv kan göra för att minska risken för stölder. Polisen vill dels mana till skärpt uppmärksamhet och att man tipsar polisen om det är så att man noterar att obehöriga och eller okända personer/fordon rör sig i närheten av platser där föremål till höga värden förvaras. Tipsar polisen gör man i icka brådskande fall på 114 14 eller via polisens tipsformulär. I brådskande fall och vid pågående brottslighet kontaktar man snabbast polisen via 112.

Ett sätt som är bevisat effektivt för att minska brottsligheten och öka tryggheten är att starta Grannsamverkan.

Polisen och ditt försäkringsbolag har också bra och aktuell information om hur du kan skydda dig mot brott samt även öka chansen att återfå dina stulna saker om de är märkta med märkDNA.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen