Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

14 september 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Peter Adlersson.

21.20 Skövde, personrån.
En person blir rånad på sitt busskort av en man som hade någon form av luftvapen som han hotade anmälaren med. Rånaren hoppade sedan på en buss mot Töreboda. Polis kopplades in som kunde få kontakt med bussföraren för att se var den misstänkte befann sig. Polis kan gripa rånaren och säkerhetsställa det stulna busskortet. Visar sig att mannen som är i 40 års åldern hade ett avsågat luftgevär med sig som tas i beslag och han får följa med till stationen för vidare förhör.

21.57 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sin klocka m.m. på Ånäsvägen varför ambulans samt polis larmas fram till platsen. Anmälaren berättar att två personer hade kommit på en moped och stannat till jämte honom. De hade frågat om de kunde få en cigarett och i samband med detta hade han blivit nedslagen med någon form av tillhygge. Han blir av med sin klocka samt något klädesplagg. Rånarna skall ha lämnat platsen omgående och det skall vara en svart moped utan registreringsskyltar. Anmälaren tas om hand av ambulans på platsen då han blöder från huvudet. Patrullen tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

00.31 Trollhättan, rattfylleri m.m.
En patrull skall stanna och kontrollera en bil i närheten av Spiköbron men denne försöker undkomma. Patrullen lyckas dock stanna den aktuella bilen och man kan då konstatera att föraren visar tecken på drogpåverkan. En av passagerarna misstänks för narkotikainnehav då man hittar misstänkt narkotika på denne i samband med visitation. Föraren får följa med för provtagning samt den misstänkta narkotikan tas i beslag.

02.02 Borås, drograttfylleri.
Ambulans samt polis till Ulricehamnsvägen då en bil har krockat med en parkerad bil på platsen. Visar sig att föraren visar tecken på drogpåverkan varför polis följer med ambulansen till sjukhus för en blodprovstagning. Bilägaren som fått sin bil påkörd är informerad om det inträffade.

02.26 Hjo, singelolycka.
En bil kör av vägen och skall ha voltat varför räddningstjänst, polis samt ambulans larmas fram till platsen. Föraren som är i 20 års åldern har klarat sig utan skador men vid kontroll så blåser han positivt varför han får följa med för provtagning. Bilen bärgas från platsen på den misstänktes begäran.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen