Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 september 20.48, Stöld/inbrott, Malmö

Torpgatan. Inbrott i kontorsfastighet.

Polisens regionledningscentral får samtal om att två män bryter sig in i ett utrymme i gång- cykeltunneln under Amiralsgatan, vid Lugnet. Polis larmas till platsen.

När polispatrullen letar efter gärningsmännen till det misstänkta brottet i tunneln, uppmärksammar de att två män kommer ut från en kontorsfastighet på Torpgatan. Polispatrullen följer efter männen och tappar tillfälligt bort dem men fattar snart misstankar om en bil, som kommer körande. Polispatrullen ger signal att stanna till bilens förare men bilen stannar inte, ett kortare förföljande inleds. Färden går in på Lugnet och bilen stannar i Stålgången, där två män lämnar bilen springande.

I bilen anträffas flera datorer och i fastigheten som männens sågs lämna, konstateras inbrott.

Ytterligare polispatruller ansluter och snart kan en misstänkt person gripas på Drottninggatan, efter att en hundpatrull lokaliserat den misstänkte i ett P-hus på Kaptensgatan.

Den gripna är en man 34-årig man, brottsrubriceringen är i nuläget ej fastställd. Aktuell personbil i ärendet är tagen i beslag.

Polisen kunde inte konstatera något brott i gång- cykeltunneln.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen