Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

17 september 05.13, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Söndag-måndag natt, 16-17/9. polisregion Öst.

Natten mot måndag den 17/9 har varit lugn i Region Öst (Södermanlands, Östergötlands och Jönköpings län).

Regionsledningscentralen har registrerat och hanterat sammanlagt 85 händelserapporter av varierande art i regionen mellan kl. 22:00 och 05:00, många av dessa har handlat om rena rutinärenden som kontroller av fordon och/eller personer vilka initierats av polispatruller runt om i regionen.

Två personer har gripits i regionen under natten, se nedan.

NOTERBART:

Strax innan kl. 01:00 gjorde en polispatrull en rutinmässig kontroll av en skåpbil på länsväg 800 mellan Nyköping och Vagnhärad. I samband med kontrollen anträffades gods vilket kunde konstateras att det var tillgripet vid ett inbrott som skett för några dagar sedan i en annan del av Sverige, varvid de två män som färdades i bilen greps. De två, som är i 35- och 40-årsåldern, är misstänkta för stöld alternativt häleri. Vad det rör sig om för gods kan i nuläget inte kommenteras då det skulle kunna förstöra den framtida utredningen av brottet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen