Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

17 september 07.50, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

23:19 Viltolycka, Sundsvall
Polisen får samtal från en person som uppmärksammat att en bilist kört på ett rådjur på E4:an i höjd med Birsta. Rådjuret dör i olyckan. En anmälan om trafikolycka smitning upprättas, då bilisten som var inblandad i olyckan inte hört av sig.

Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. Du måste göra en anmälan till polisen även om djuret du sammanstött med inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Under natten har polisen kontrollerat ett antal personer och fordon. Samtliga var utan anmärkning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen