Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

17 september 18.30, Polisinsats/kommendering, Uppsala

Några bengaler bränns men annars i stort sett ett lugnt fotbollsevenemang på Studenternas.

Studenternas var nästan fullsatt (6.600 åskådare) när Sirius mötte Hammarby men trots det stora antalet åskådare fortlöpte evenemanget med endast ett fåtal incidenter.
Före matchstart brändes en bengal i stadsparken, sju personer med tillträdesförbud blir avvisade från arenan, under matchen upptäcks ett antal Hammarby-supportrar som är på väg att maskera sig men blir övertalade att låta bli och i andra halvlek bränns en bengal. Den sistnämnda händelsen leder att en anmälan skrivs om brott mot ordningslagen och maskeringsförbudet.

Efter match töms arenan fort och lugnt men på resecentrum uppstår viss oro efter att flera supportrar springer över spåren och ordningsvakter avlägsnar flera personer.
Vid kl 22 har dock lugnet lagt sig även där då supportrarna åkt iväg med tågen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen