Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 18 september 10.48

18 september 01.04, Fjällräddning, Kiruna

Försvunnen person i fjällen

En man har anmält försvunnen i närheten av Tjäktjastugan, Kiruna kommun. Mannen hade slagit upp ett tält utanför Tjäktjastugan tillsammans med ytterligare en person. Därefter skulle mannen gå på en egen vandring. När mannen inte återkommit på kvällen anmäldes han försvunnen.

Räddningstjänst enl LSO har inletts och en sökinsats ska ske. Det gick dock inte att starta den under kvällen/natten p g a dåligt väder.

Planen är att fjällräddare ska flygas ut till platsen och påbörja sökandet så snart det börjat ljusna.

Finns inget mer att rapportera i ärendet i nuläget.

Uppdatering 06:30 (av kommunikatör Liv Fahlén)
Civil helikopter med fjällräddare styr mot Tjäktastugan för att söka efter mannen.

Uppdatering 07:03
Fjällräddare framme vid stugan för att söka efter mannen. Mannen sågs senast vid 15.30-tiden på måndagen och anmäldes försvunnen strax före 21.

Uppdatering 09:50
Vid 09:20-tiden hör stugvärden i Tjäktjastugan av sig om att mannen kommit åter till stugan. Mannen, som är i 20-årsåldern, ska vara nedkyld, men mår i övrigt bra.

Två civila helikoptrar och en handfull fjällräddare har sökt efter mannen.

Uppdatering 10:45
Mannen uppger att han blivit fast på en topp och tagit skydd under en sten. Han är kall om fingrarna, men mår i övrigt bra. Han och kompisen stannar kvar i stugan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen