Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 18 september 11:25

18 september 09.03, Arbetsplatsolycka, Göteborg

Vid Stena Tysklandsterminalen är det en man som ramlar i vattnet från kajen i samband med att Stena Germanica ska lägga till.

Mannen jobbar vid kajen tillsammans med en kollega när båten ska lägga till vid kajen. En matros ombord på båten ska slänga en lina till de två på kajen som ska fästas på en anordning som ska dra in båten till kajen. Linan hamnar lite snett och när mannen ska hämta linan så fastnar linan i propellern samtidigt som mannen  får tag på linan. Mannen och linan dras ut i vattnet samtidigt som båten är på väg in till kajen. Mannens medhjälpare på kajen inser den farliga situationen och larmar över radion samtidigt som han slänger ut en flytväst och flytboj till mannen i vattnet. Mannen räddas ur vattnet av sina kollegor.
Läkare på platsen gjorde bedömningen att mannen hade lindriga skador och var vaken samt talbar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen