Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 19 september 08:06

18 september 12.55, Uppdatering, Linköping

Uppdatering av tidigare händelse om försvunnen person.

12.55 Uppdatering av ärendet från den 16 september om försvunnen person, Linköping.

Polisen fick ett tips från en privatperson vid 08.30-tiden i morse om att en gul bil stått parkerad ute i terrängen mellan Linköping och Mjölby sedan måndagen den 17 september vid 17-tiden.

En polispatrull åkte till platsen och kunde konstatera att bilen tillhör den person som anmäldes försvunnen, se länken nedan, i söndags. Den försvunne fanns inte i bilen varför ett eftersök påbörjades i närområdet omkring bilen. Närområdet söktes av med hundar av tillkallade hundpatruller.

12.00 polisen har fattat beslut om räddningstjänst med anledning av försvinnandet. Beslutet är fattat med stöd av lagen om skydd mot olyckor, (LSO) och polisen har utsett en räddningsledare som leder arbetet. Syftet med eftersöksinsatsen är att om det är möjligt påträffa mannen vid liv. Inledningsvis arbetar sex polispatruller varav två är hundpatruller med eftersöksinsatsen.

Polisen har kallat in en UAS-utbildad pilot från Jönköpings län som kommer att biträda med eftersöksarbete från luften. (UAS betyder Unmanned Aerial System, i folkmun kallad "drönare")

2018-09-19, 08.00 sökandet efter den försvunna 20-åringen återupptas igen efter att ha gått ner på en låg nivå under natten. Sökande kommer att bedrivas av i huvudsak polisens hundförare samt försvaret. 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen