Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

18 september 15.46, Bedrägeri, Gävleborgs län

Någon försöker åter lura till sig Bank-ID från äldre personer.

Under dagen så har flera pensionärer i Ljusdals kommun blivit uppringda av en person som påstår sig ringa från ett känt svenskt företag.

Personen som ringer uppger den uppringdes födelsedata och säger att företaget ska göra en utbetalning till dem och att de behöver veta vilken bank den uppringde har och därefter så vill de även ha kontonummer. 

Ingen av de personerna som polisen har talat med har uppgett sitt kontonummer.

En person som blev kontaktad av bedragaren, kontaktade företaget som bedragaren uppgav att han ringde ifrån, för att höra om de hade någon utbetalning till personen. Företaget berättade att de inte arbetar på det sätt som anmälaren uppgav.

Polisen uppmanar alla som får samtal från okända personer att aldrig lämna ut sitt kontonummer och Bank-Id till okända personen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen