Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 19 september 12.53

18 september 16.17, Trafikolycka, Vetlanda

Stopp i trafiken efter olycka på riksväg 31, vid Ekenässjön. TEXTEN UPPDATERAD

15.28 SOS larmade om en trafikolycka på riksväg 31, i Ekenässjön, i Vetlanda kommun. Enligt larmet hade en personbil och en lastbil kolliderat. Polis, ambulans samt räddningstjänst beordrades till platsen.

Det är stopp i trafiken förbi olyckplatsen och trafiken leds om via andra vägar.

17.41 Trafiken släpps på förbi olycksplatsen i syfte att underlätta bärgningsarbetet. Under bärgningsarbetet kommer vägen åter att vara avstängd för trafik.

17.57 Bärgningsarbetet kommer nu att påbörjas. Det är åter stopp för trafik förbi olyckplatsen. Polisen har ingen prognos för när bärgningsarbetet kan vara avslutat och vägen kan öppnas för trafik.

UPPDATERING 19.05 

Två personbilar och en lastbil var inblandade i olyckan.

Föraren av den ena bilen, en man i 40-årsåldern, har avlidit av sina skador. Mannens anhöriga har underrättats.

Föraren av den andra personbilen, en man i 40-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Han uppges ha skadats lindrigt och polisen har inga övriga uppgifter om skadeläget.

Föraren av lastbilen, en man i 60-årsåldern, har gripits av polis. Mannen misstänks för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död samt vållande till kroppsskada.

2019-09-19, 12.45 lastbilsföraren anhölls av åklagare 2018-09-18, 21.17 och nu leds förundersökningen av åklagare Klas Lorefors. Frågor om ärendet hänvisas till åklagarmyndigheten.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen