Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 september 11.59, Våldtäkt, försök, Gävle

Polisen söker vittnen till ett försök till våldtäkt och en våldtäkt i Gävle

Natten mellan lördag den 15 september och söndag den 16 september klockan 02:00 utsattes en kvinna för ett våldtäktsförsök på Norr Köpmangatan vidare ned mot korsningen till Norra Rådmansgatan. 

Målsägaren blev slagen i bakhuvudet och föll ned på knäna. Gärningsmannen försökte slita av henne kläderna. Målsägaren skrek så mycket hon kunde tills det gjorde ont i halsen. 

En okänd kvinna som hörde målsägarens rop på hjälp började också skrika och då avbröt gärningsmannen angreppet. Den okända kvinnan stannade en stund på brottsplatsen men polisen kom aldrig i kontakt med henne. 

Innan brottet skedde mötte målsägaen tre ”tjejer” som hon uppfattade det.

Målsägaren uppfattade att ”tjejerna” var i 18-års ålder.

Polisen önskar komma i kontakt med kvinnan som hjälpte målsägaren innan polis kom till platsen och de tre kvinnorna som mötte målsägaren på Norr Köpmangatan kring klockan 02:00.

Den 9 augusti inträffade en våldtäkt i Gävle. Det var en kvinna som blev angripen på ett likande sätt men i de fallet blev det en våldtäkt. Mannen lämnade platsen när kvinnan gjorde kraftigt motstånd. 

Tips och iakttagelser lämnas till polisen på 114 14 och man berättar vilka iakttagelser man gjorde vid det aktuella tillfället och hänvisar till våldtäktsförsöket på Norra Köpmangatan den 16 september klockan 02:00 eller till våldtäkten den 9 augusti på Norra Strandgatan i Gävle.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen