Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

19 september 12.37, Stöld, Timrå

Åldringsbrott - misstänks röra sig norrut.

Polis beordras till en adress i Söråker där en kvinna i 85-årsåldern blivit utsatt för en stöld. En man har ringt på hennes dörr och trängt sig in i lägenheten. Mannen ska ha kommit över en summa pengar innan han lämnade platsen.

Polisen gör en brottsplatsundersökning och knackar dörr i området. En anmälan om grov stöld har upprättas.

Under gårdagen har liknade brott anmälts i Region Mitt. Vid lunchtid anmäldes en stöld i Söderhamn där en man ringt på en dörr, önskat att växla pengar och på så sätt kommit över pengar.

Någon timme senare har en liknande händelse anmälts i Hudiksvall. Polisen misstänker att personen/personerna nu rör sig norrut.

- Vi ser allvarligt på den här typen av brott. Var uppmärksam på tillvägagångssättet och anmäl direkt om du blivit utsatt, säger Marlene Sjölund, brottssamordnare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen