Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 02 september 16.43

02 september 13.00, Polisinsats/kommendering, Malmö

Stortorget. Sammanfattning av den allmänna sammankomsten.

Mellan klockan 12.00 och 13.00 har det varit politiska tal på Stortorget i Malmö. Uppskattningsvis var det cirka 500 personer i publiken. Under talet förekom det enskilda kast med bland annat ägg mot talarplatsen, men även en flaska kastades.

Tre personer blev omhändertagna enligt polisen 13§. En person blev avvisad från torget enligt polislagen 13§.

En av talarna uttryckte sig på ett sådant sätt så att polisen har tagit upp en anmälan om hets mot folkgrupp. Polisen kommer att utreda om det som sades är att betrakta som hets mot folkgrupp eller ej. Personen som uttryckte det är informerad om att en anmälan är upptagen.

Vid frågor kontakta presstalesperson Calle Persson på telefonnummer: 0709-802769.

 

Uppdatering

I samband med att talen var klara på Stortorget var en polisman nära att bli slagen med en flaggpinne. Personen som slog är en man i 30-års åldern och han stod i publiken. Mannen greps.

En man i 30-års åldern är misstänkt för ofredande efter att ha knuffat en man i 35-års åldern i bröstet.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen