Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 02 september 21.52

02 september 16.57, Olaga hot, Tingsryd

Centralorten. En man hotar och avlossar skott bredvid två pojkar.

Två pojkar befinner sig utanför ett varuhus i centrala Tingsryd när en man kommer fram till dem. Mannen, som pojkarna uppfattar vara mellan 30 och 40 år, bär på ett vapenliknande föremål och avlossar ett eller flera skott sidan om pojkarna. I samband med detta, uttalar mannen ett dödshot mot pojkarna. Polis larmas till platsen.

Ett flertal polispatruller är involverade i ärendet, bland annat hundpatrull. En misstänkt gärningsman efterspanas, eventuella spår från skottlossningen undersöks och dörrknackning samt förhör genomförs i närområdet.

Pojkarna är under 15 år och är fysiskt oskadda, de kommer att förhöras i sällskap med vårdnadshavare.

Ärendet har just nu ingen preciserad brottsrubricering.

Uppdatering kl. 21.45: En man i 30-årsåldern är gripen misstänkt för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Gripandet skedde på en adress i Tingsryd och på samma adress genomför Polisen husrannsakan. Specialsökhund för vapen är rekvirerad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen