Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 september 20.20, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Summering av polisens arbete i samband med derby på Tele2Arena.

Söndag den 2 september var det fotbollsmatch på Tele2 Arena. Stockholmspolisen har arbetat med en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

Arrangören beslutade att flytta fram matchstart 30 minuter på grund av att bengalisk eld slängdes in på läktarens långsida. Resultatet av detta är i nuläget åtta målsägande/drabbade varav två barn. En av målsäganden har fått brännskador på ryggen men ingen har vad som hittills är känt behövt uppsöka sjukhus.

– Arrangören har tagit ett bra och tydligt ansvar för ordning och säkerhet inne på arenan och tydligt markerat mot den som slängt bengalisk eld. Eld och rök inne på arenan innebär stora risker vilket både Räddningstjänsten påpekat och dagens agerande av enskild huligan tydligt visat. Dialogen och arbetet tillsammans med bland annat klubbarna måste fortsätta för säkra och trygga arrangemang. Där har vi alla ett gemensamt intresse, säger Manne Jönsson, kommenderingschef.

Händelser som föranlett någon form av polisingripande fram till klockan 20.15:

* Innan match var det ett stökigt vid ett tillfälle utanför arenan. I samband med detta skadades en polis och fick uppsöka sjukhus. En person greps, i nuläget misstänkt för brott mot ordningslagen(bränt och innehaft bengalisk eld).

 
* Två personer har fått tillträdesförbud i ett år respektive sex månader.


* Ett föremål kastades in från läktaren och träffade en person som blev skadad i huvudet. En anmälan om misshandel alternativt grov misshandel kommer att upprättas. Ärendet har god utredningsprognos.

 
* En person har omhändertagits innan match med stöd av polislagen §13.

 
* Elva personer har avlägsnats med stöd av polislagen §13c. Detta har skett utanför arenaområdet efter matchen.


Frågor om polisens arbete i samband med matchen besvaras på telefon 010-56 373 59.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen